Laatste nieuws

terug naar Nieuws,exposities en persberichten


In het laatste nieuws wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten van LoliesART.

Nieuwsbrief maart 2012

Nieuwe collectie, nieuwe ideeën, nieuw voorjaar. Genoeg te doen!

Kunstmarkt Oegstgeest

Op 12 mei sta ik van 10.00 tot 17.00 uur op de Kunstmarkt in Oegstgeest. De Lange Voort Kunstmarkt is al ruim 20 jaar een begrip in Oegstgeest. 12 Mei is de dag voor Moederdag..... meer hoef ik eigenlijk toch niet te zeggen.

Nieuwe collectie

Nog steeds maak ik dankbaar gebruik van een grote lap vijverfolie. De combinatie van plastic tassen kralen met het folie is verrassend. Op de website worden regelmatig nieuwe sieraden en objecten getoond. U bent uiteraard van harte welkom om de collectie bij mij thuis te komen bekijken of bij een van mijn verkooppunten.

Sinds kort hou ik een blog bij op de website. Hierin leest u onder andere het laatste nieuws en de activiteiten van LoliesART.

ComOn

Sinds een paar weken ben ik betrokken bij  ComOn. Dit is een gezamenlijk initiatief van Leiden Communicatiestad en de Hogeschool Leiden waarin studenten communicatie elf weken worden ondergedompeld in de Leidse communicatiesector en in zelfstandig ondernemerschap. 

De studenten zetten zelf een communicatiebureau op en voeren opdrachten uit voor opdrachtgevers. LoliesART is de opdrachtgever voor het studentbedrijf BrandReFresh. Zij gaan mijn producten evalueren om u beter van dienst te kunnen zijn. Een van de middelen is een enquete. Zou u zo vriendelijk willen zijn de enquete via onderstaande link in te vullen? Veel dank daarvoor!

http://survey.parantion.nl/?s=26be209b2f82432ca97000e67572dc94&a=lF

Willie Wortel Wedstrijd

LoliesART doet voor de vierde keer mee aan de Willie Wortel Wedstrijd. Middelbare scholieren krijgen de kans om hun uitvinding uit te werken met de hulp van een bedrijf/kunstenaar/ontwerper. Dit jaar heb ik samen met twee enthousiaste jongens de One Hand Diabolo gemaakt. Op de site van de Willie Wortel Wedstrijd leest u er alles over en daar kunt u uw stem uitbrengen! 

Paasworkshop

Naast de vele kinderworkshops die ik geef in bibliotheken, musea en buitenschoolse opvang, organiseer ik ook een paasworkshop voor kinderen van 7-12 jaar bij mij thuis in Oegstgeest. Op woensdagmiddag 4 april van 13.30 tot 15.00 uur of donderdag 5 april van 15.30 tot 17.00 uur gaan we een paaskuiken van plastic tassen maken en een heel bijzonder ei versieren.  Je  kunt je opgeven via de www.loliesart.nl.

Hoop u deze lente weer een keer te mogen ontmoeten.


Nieuwsbrief januari 2012

2012: tijd voor mooie stappen.                                                                         Beginnend met een nieuwe website!

Op deze vernieuwde website vindt u informatie over de creatieve inspiratie die         Anne-Katrien Ausems u kan bieden. 

Van kinderfeesten tot exposities, van volwassenen workshops tot haar eigen creaties, de moeite waard om even te kijken.

Deze website heeft ook een blog, waarin het laatste nieuws en veel meer!


Nieuwsbrief november 2011

Warme wintermaanden                                                                             Temperaturen lopen stiekem op, toch komen de wintermaanden eraan. In deze nieuwsbrief leest u wat u de komende tijd van LoliesART kunt verwachten.               Sinds enkele weken verkoop ik mijn sieraden in de museumwinkel van het Cobra museum in Amstelveen.                                                                                    Naast Studio Hergebruik in Rotterdam, galerie Kunstig in Voorschoten en Hampi op Texel is Izmooizo in Rotterdam een nieuw verkooppunt. De moeite waard om eens langs te gaan.

In november  en december exposeer ik in de bibliotheek in Warmond. Vooruitlopend op de kerstdagen zijn daar feestelijke sieraden (van plastic bestek) en Kerstballen van plastic zakken te zien. 

Overigens geef ik workshops waarin u leert deze unieke kerstballen te maken.  Op dinsdag 13 december in de bibliotheek Lisse of op vrijdagochtend 16 december/maandagavond 19 december bij mij thuis. 

Op 11 december is er een winterfair in het Leidse Hout te Leiden. Noteer alvast in uw agenda, het belooft een bijzondere dag te worden. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Ronald Mc Donaldhuis Leiden.                                                   

Informatie over nieuwe creaties, workshops (K&O Oegstgeest, sieraden van papieren kralen) en kinderfeesten kunt u altijd op de website terugvinden. 


Nieuwsbrief augustus 2011

De vraag van vandaag: hoe behouden we het mooie vakantiegevoel, terwijl je toch alweer werkt?  Ik heb de oplossingen! 

Vandaag heb ik een buitenworkshop gegeven bij de strandbibliotheek in Ijmuiden. Volgende week woensdag 24 augustus kun je daar ook terecht voor een workshop Strandsieraden. Het jutten en verwerken van de strandvondsten is nog steeds een mooie manier van recycling.

Nog meer vakantiegevoel...

Mijn sieraden en tassen zijn vanaf deze zomer te koop bij Hampi in Den Burg op Texel. Reden genoeg om dit mooie eiland te bezoeken.

Op zondag 28 augustus sta ik op de City Art Fair in Dordrecht, een kunst-event met als thema recycling in de open lucht met recent werk van ongeveer 40 beeldende kunstenaars. 

Tijdens het Osger weekend in Oegstgeest organiseer ik op zaterdag 10 september in de bibliotheek een inloop-workshop Bookfolding: "Geef een oud bibliotheekboek een nieuw leven." van 13.30 tot 15.30 uur

Op de website van LoliesART zijn regelmatig nieuwe workshops, kinderfeesten,  sieraden en tassen te zien. 

Nieuw is de workshop "pom pom van plastic zakken". 


Nieuwsbrief mei 2011

"Albert Heijn tassen vliegen om mijn oren. "

De manager van Albert Heijn Kempenaerstraat Oegstgeest heeft me uitgenodigd  om donderdag 5 mei de kraam van Albert Heijn te delen. LoliesART laat deze dag  exclusieve sieraden van Albert Heijn tassen zien. U bent van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur.

Tevens in mei:                                                                                                       20 mei, We Beat The Mountainday, Utrecht! Op vrijdag 20 mei 2011 vindt de eerste We Beat The Mountain Day (WBTM Day) plaats in Utrecht, Nederland. Dit is een eerste editie van dit festival met als opvolgers Kopenhagen, New York en Kaapstad. Het festival vraagt aandacht voor de wereldwijde afvalberg en de waarde van dit afval. Het festival moet grootst worden en uiteraard FUN! Together we can beat the mountain of trash! LoliesART doet mee! 

Neem een kijkje op de website.


Nieuwsbrief maart  2011

Recycling

Al sjouwende met boodschappen in Oegstgeest liep ik een oud cursist tegen het lijf. Ze sprak me aan: "Ik heb nog een grote lap vijverfolie liggen. Kun je daar wat mee?" Dezelfde avond lag mijn tafel bezaaid met stukken van dit folie. Het experimenteren met dit mooie materiaal kon beginnen. Tassen, kettingen en armbanden zijn eruit voortgekomen. Heerlijk!

Ik realiseer me dat ik een mooi vak heb. Het recyclen gaat niet alleen bij mij, maar ook bij anderen steeds meer leven.

Fairs komen in teken te staan van recycling: op 26 juni sta ik bijvoorbeeld op het Kunstspectakel Her-Gebruik in Leimuiden en op zondag 28 augustus op de City Art Fair in Dordrecht met als thema Kunst van afval. (verdere informatie volgt)

Dichter bij huis: de lente fair op 16 april bij de Sterrendroom in Oegstgeest.

Nieuwe sieraden zoals de ritsenarmband en de vijverfolie kettingen zijn allen te vinden op mijn site: www.loliesart.nl

Het hele jaar door geef ik workshops bij diverse volksuniversiteiten, bedrijven en bij u of mij thuis. Op de site staan alle mogelijkheden genoemd.

Wellicht tot ziens bij LoliesART


Nieuwsbrief  december 2010

Sinterklaas, kerstmis en guur weer. Het is een tijd voor familie, vrienden en gezelligheid. Maar ook van mooie dingen. 

Op 12 december sta ik op de kerstmarkt in Warmond: kerstmuziek, gluhwein, kerstkoor, kerstsferen ten top! LoliesART heeft speciale aanbiedingen op deze kerstmarkt. 

In december geef ik een workshop "sieraden van papieren kralen" bij K&O in Oegstgeest. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

In 2011 ga ik weer volop workshops geven via BplusC, Valent en VU Teylingen, maar ook eventueel bij u thuis. Het aanbod richt zich op verschillende leeftijden. Op de website kunt u hier meer over lezen.

Zoals bekend heeft LoliesART  een ruime keus aan sieraden en objecten van gerecycled materiaal. Nieuw zijn de ringen van bijzondere knopen met fietsband en de glitter/glamour colliers. Neem een kijkje op de website of maak een afspraak zodat ik ze kan laten zien.

Natuurlijk zijn de sieraden ook te koop bij 

galerie Kunstig in Voorschoten en Studio Hergebruik in Rotterdam.

"LoliesART:anders kijken naar materialen"

Dit was de titel van het artikel in het Leidsch Dagblad van 19 november jongstleden. Ik hoop u ook weer in 2011 te inspireren tot anders kijken naar materialenNieuwsbrief  augustus 2010

Vakanties voorbij, scholen zijn weer begonnen.                                                       Tijd voor een update van LoliesART.

Vanaf half augustus tot eind september exposeer ik in de bibliotheek in Oegstgeest. Tijdens deze expositie laat ik niet alleen  sieraden maar ook objecten van gerecycled materiaal zien. 

En jawel, op veler verzoek, de keycordtassen zijn te koop !!!

 Ze staan op de website, maar u kunt ze ook "live" komen bekijken op de kunstmarkt in Warmond op zondag 29 augustus bij het oude Raadshuis.

Ik ga dit schooljaar bij verschillende volksuniversiteiten voor jong tot oud cursussen en workshops  geven: BplusC, K&O Oegstgeest en VU Teylingen. Zin om mee te doen: neem een kijkje op de website.

Natuurlijk is er nog voldoende ruimte om een keer bij mij thuis of bij u thuis een workshop te volgen. U kunt altijd contact met me opnemen om de verschillende  mogelijkheden te bespreken

Ik heb zin in dit jaar en hoop u een keer te ontmoeten om elkaar te inspireren tot nog meer mooie creatieve creaties!

Nieuwsbrief april 2010

Voorjaar!                                                                                                             LoliesART staat in het teken van voorjaar! Tijd voor nieuwe inspiratie en creaties.                                                          Vandaar deze nieuwsbrief.         

Dit jaar heb ik weer meegedaan aan de Willie Wortel Wedstrijd. Ik heb twee enthousiaste middelbare scholieren geholpen met het realiseren van hun uitvinding: de Knekker. Stem snel op deze uitvinding via: www.williewortelwedstrijd.nl

Het programma Kunst in je Hut van TV West komt op 11 april bij mij thuis opnames maken over deze uitvinding. 

Studio Hergebruik in Rotterdam heeft een auditie-expositie georganiseerd. LoliesART heeft  een aantal kettingen van plastic tassen ingestuurd en  aanstaande zaterdag 17 april zullen ze door een deskundige jury beoordeeld worden. U bent van harte welkom. 

Ondertussen ben ik veel nieuwe kettingen aan het ontwikkelen. Een daarvan is gemaakt van  plastic roerstaafjes. U kunt ze binnenkort op mijn website zien, maar ze zijn nu al te koop  bij  Galerie Kunstig te Voorschoten.

Op 30 april sta ik op de kunst-hobby markt in Katwijk aan Zee en op 8 mei op de voorjaarsmarkt in Sassenheim. 

De nieuwe brochures van B plus C, K&O Oegstgeest en de Volksuniversiteit Voorhout komen binnenkort uit. Ik geef cursussen van jong tot oud. Neem alvast een kijkje!

Laat het voorjaar maar komen.....


Nieuwsbrief januari 2010

Anne-Katrien Ausems maakt van afval kunstwerkjes

"Mag ik in jullie vuilnisbakken?"

 Leidsch Dagblad, zaterdag 16 januari 2010

Het artikel zegt genoeg, vol enthousiasme ga ik lekker door met alle bijzondere materialen die op mijn pad komen, vol inspiratie die ik ook graag met anderen wil delen.

Natuurlijk geef ik dit jaar vele workshops; van fietsband tot sieraad, ecodesign en diverse kinderworkshops. Op mijn website www. loliesart.nl  zijn alle mogelijkheden om hieraan deel te nemen te vinden. 

De kunstzinnige sieraden en objecten worden via de website of aan huis verkocht, maar zijn vanaf eind januari ook te koop bij een bijzondere galerie: Kunstig in Voorschoten. Een goed adres voor allerlei kunstige cadeaus.

.Overigens vernieuwen de sieraden en objecten van LoliesART zich steeds: allerlei restmaterialen, zoals onderdelen van infusen worden verwerkt. Nu te zien tijdens een expositie in de Bibliotheek Voorhout

Nieuwsbrief november 2009

Op woensdag 25 november organiseert LoliesART in samenwerking met Sawadi Holland (kleding) en De Vliegende schotels (serviezen) een magazijnverkoop in Oegstgeest. Kom kijken en sla uw slag voor de dure decembermaand.

Tot 20 november 2009 is er in de bibliotheek Oegstgeest een bijzondere expositie te zien met als thema: Oeroeg, naar het boek van  Hella Haasse. Dit boek staat centraal in de landelijke campagne Nederland Leest. LoliesART heeft speciaal voor deze expositie een sieraad gemaakt waarin de vriendschap tussen twee jongens uit verschillende culturen centraal staat. 

De donkere dagen staan voor de deur. Tijd voor creativiteit! LoliesART geeft in december speciale workshops waarin u een unieke kerstketting kan maken. Kijk op de website voor de speciale aanbieding en schrijf u snel in! (vol=vol)

Graag begroet ik u op een van de kerstmarkten waar LoliesART staat: 

zondag 13 december in Warmond  of zondag 20 december in Sassenheim (Rusthoff wordt Kersthoff)

Natuurlijk bent u  nog altijd van harte welkom bij mij thuis in Oegstgeest voor een workshop of verkoop.


Nieuwsbrief september 2009

LoliesART bestaat bijna 1 jaar!

In dat jaar is er veel op creatief vlak opgezet en vol energie zie ik het volgende jaar tegemoet.

Graag wil ik u op de hoogte brengen van de activiteiten van LoliesART.

De sieraden worden steeds vernieuwd. Sinds kort zijn er zelfs sieraden van PET flessen te koop. Deze zijn te bezichtigen tijdens de expositie van LoliesART in de bibliotheek in Oegstgeest.

Op 19 september staat LoliesART op de culturele dag in het Katwijks museum.

LoliesART gaat vanaf september cursussen geven bij K&O Oegstgeest, Bplus C Leiden en via Valent. Op de open dag van de Ledenservice  Valent (30 oktober 2009) kunt u geheel gratis een gerecyclede ring komen maken.

Naast al deze activiteiten kunt u natuurlijk altijd terecht voor de creatieve workshops in Oegstgeest of bij u thuis.

Op de website www.loliesart.nl vindt u meer informatie. U kunt mij ook bellen: 071-5176435.

Graag tot ziens bij LoliesART

Anne-Katrien Ausems

                                                                                                                                                                                                    annekatrien@loliesart.nl