Nieuwsbrief
 

 Nieuwsbrief mei 2016


De laatste weken van de expositie Plastic in Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam zijn ingegaan. De expositie loopt nog tot en met zondag 6 juni.


De nieuwste collectie sieraden zijn onder andere gemaakt van oude tennispasjes en sleutelkaarten van van der Valk hotel. Unieke kettingen.

Plastic tasjes worden niet meer kosteloos verstrekt. Maar ze zijn er nog wel en we kunnen ze nog meerdere malen gebruiken. Hiervoor heb ik kleine opbergzakjes gemaakt om de plastic tas in te bewaren. Ideaal voor aan een handtas. 

Op de website staan ook nieuwe tassen van oude kledingstukken. Bent u benieuwd? Neem even een kijkje op de website. Binnenkort volgt er meer!

Op vaderdag 19 juni organiseert Tuin de Es een groots Foodfestival in Haaren. LoliesART is erbij! Kom even langs, er is veel te beleven.

Wilt u een keer een kijkje nemen op het atelier van LoliesART of informatie over workshops of kinderfeestjes? Neem even contact op.

Fijne zomer!

collage


Nieuwsbrief september 2015

Sale LoliesART

Vanaf eind september gaat LoliesART grote opruiming houden om ruimte te maken voor nieuwe producten. 

Op de website staan alle afprijzingen: onder andere alle kettingen van € 22,50 voor € 5,00! De sieraden zijn allen per post te verzenden.

Ideaal voor aankomende dure sinterklaas en kersttijd. 

Op 15 november organiseer ik in samenwerking met Niellies en Juut & Jij een gezellige fair op de Kantstraat 32 in Haaren. T.z.t. ontvangt u hiervoor nog een aparte uitnodiging. 

Heeft u het nieuwste product van LoliesART al op de website gezien? Een silhouet van een portretje: een mooi persoonlijk cadeau.

 Indien u mij een foto stuurt, maak ik er een mooie silhouet van. Desgewenst kunt u het ingelijst bestellen.

Uiteraard blijft u de komende maanden welkom voor workshops en kinderfeesten. Neem even contact op voor de mogelijkheden. 


Nieuwsbrief mei 2015


Is het u ook opgevallen dat de plastic tassen nu toch echt minder uitgedeeld worden en dat de plannen om ze te verbieden verder vorderen?  

Goed nieuws voor het milieu!

Het wordt  tijd om de plastic tassen op een unieke manier te vereeuwigen.

De  plastic tassen kettingen van LoliesART zijn inmiddels bij u bekend en voor u beschikbaar. Maar u krijgt nu de mogelijkheid om zelf met de plastic tas aan de slag te gaan. Neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden.

Ook voor kinderen is er bij LoliesART genoeg te doen met dit bijzondere materiaal. 

Op donderdagavond 4 juni of woensdagochtend 10 juni kunt u deelnemen aan een workshop: Ecodesign plastic tassen.

LoliesART heeft sinds kort papierkunst in het assortiment. Op de website staat het nieuwe aanbod van grote en kleine werken. 

Zie u graag met of zonder plastic tas!


Nieuwsbrief december 2014

Na een prachtige zomer staan Sinterklaas en de kerstman weer voor de deur. Tijd voor kadootjes en gezellige activiteiten.

LoliesART draagt daar graag haar steentje aan bij.

Er zijn een aantal workshops gepland:

Junk mail decoraties:

dinsdagavond 25 november vanaf 20.00 uur of

donderdag 27 november vanaf 10.00 uur

Kerstdecoraties van plastic tas:

dinsdagavond 9 december vanaf 20.00 uur of

vrijdagochtend 12 december vanaf 10.00 uur.

Schrijf u in via de website!

Speciaal voor de decembermaand zijn alle oorbellen en ringen slechts €5,00!  Kom gerust een keer kijken in het atelier aan de Kantstraat 32 te Haaren of bestel via de website.

Ik hoop u te zien!


Nieuwsbrief mei 2014

 Het is feest bij LoliesART: na een bijzondere opening van het zolderatelier,  een inspirerende workshop en vele enthousiaste bezoekers gaat de vlag weer uit. 

Op zondag 8 juni hangen de plastic tassen vlaggen uit op de populaire jaarmarkt in het centrum van Haaren. Naast de vrolijke vlaggen zullen ook de sieraden van plastic tas de kraam sieren. U bent welkom vanaf 10.00 uur.

We gaan ook weer van start met een nieuwe serie workshops voor volwassenen waarvoor u zich kan inschrijven via de website.

dinsdagavond 10 juni              bloemenpracht van plastic tas

dinsdagavond 17 juni               vliegengordijn van de plastic zak

woensdagochtend 18 juni      papieren object/schaal

Tevens voor verjaardag en kinderfeesten kunt u bij LoliesART terecht. Kijk op de wesbite voor de mogelijkheden.


Nieuwsbrief april 2014

Opening zolderatelier LoliesART

Op woensdag 16 april opent LoliesART in Haaren.

 U bent vanaf 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het zolderatelier.

Deze dag kunt u kennis maken met de vele workshop mogelijkheden van LoliesART, met onder andere papieren schalen voor volwassenen en gekke paradijsvogels voor kinderen.

LoliesART kenmerkt zich door enkel het gebruik van gerecyclede materialen.

Hiermee geeft Anne-Katrien een signaal af naar de buitenwereld: producten die dagelijks door onze handen gaan en eindigen in de afvalbak krijgen een prachtig tweede leven bij LoliesART.

 Er  gelden die dag  speciale openingsprijzen. Vanaf 5,00 euro kunt u al een bijzonder sieraad kopen.

Voor de kinderen is er ’s middags vanaf 14.00 uur een gratis inloopworkshop.

Neem alvast een kijkje op de website om een  indruk te krijgen van LoliesART. 

Graag tot 16 april.


Nieuwsbrief maart 2013


Bouwsteen LoliesART

Met grote regelmaat vraag ik me in deze tijden van crisis af hoe we in de  Kunst het hoofd boven water kunnen houden. 

Ik realiseer me des te meer hoe belangrijk hergebruik is en kan daarom nog volop genieten van mijn werk.

Het materiaal ligt  voor het oprapen, lieve mensen om me heen verzamelen met me mee en containers sieren het straatbeeld. Bovenstaande foto's laten de ontwikkeling van het object Bouwsteen zien. 

Vinden, experimenteren en bouwen waarbij er soms wel weer eens iets in een container verdwijnt, maar er ook iets moois kan ontstaan.

Papier is uiteraard ook een schitterend materiaal en veelvuldig beschikbaar. In het voorjaar staat de expositie van de Galerie het Oude Raadhuis in Warmond in het teken van papier. LoliesART exposeert onder andere papieren sieraden. Exacte data volgen nog. 

Nieuw zijn de workshops en kinderfeestjes van LoliesART waarbij er gewerkt wordt met reclamefolders en oud papier: junk mail art. Neem een kijkje op de site voor de mogelijkheden.


Voor de vijfde keer werk ik mee aan de Willie Wortel Wedstrijd. Samen met drie enthousiaste middelbare scholieren heb ik de Klikchon ontwikkeld: een klein handigheidje voor op de fiets. De dames willen graag dat de Klikchon in de prijzen gaat vallen tijdens de grote finale in museum Boerhaave. U kunt hen daarbij helpen door te stemmen via de website: www.williewortelwedstrijd.nl.


Het Ronald McDonaldhuis Leiden bestaat dit jaar 20 jaar. Om dit te vieren zijn er vele lustrumactiviteiten: tijdens de loterij kunt u onder andere een sieraad van LoliesART winnen. In het voorjaar (2 juni) wordt er een grote fair georganiseerd in het Leidse Hout waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan het Ronald McDonaldhuis Leiden. LoliesART is aanwezig. 


Ik hoop u tijdens een van deze evenementen te ontmoeten.


Nieuwsbrief december 2012

Sieraden

LoliesART heeft nieuwe sieraden in de collectie.

Het PalaceHotel in Noordwijk leverde mijn oude sleutelkaarten welke terug te vinden zijn in de colliers. Daarnaast zijn lichte foamsieraden aan de collectie toegevoegd. 

U bent van harte welkom om deze en andere producten van LoliesART te komen bewonderen tijdens de kerstmarkt in Warmond op zondag 16 december.

Uiteraard kunt u ook terecht op een van de verkoopadressen bij u in de buurt. 

Workshops

In december worden er zoals gebruikelijk diverse workshops georganiseerd. Dit jaar staan de kerstworkshops weer in het thema van ecodesign: kerstballen van plastic tassen. Misschien herinnert u dit thema van vorige jaar, maar nu komt er een andere techniek aan te pas. Zowel volwassenen als kinderen kunnen aan deze workshops deelnemen.

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom op een van de volgende data:

donderdagochtend 13 december

10.00-12.00 uur in Oegstgeest

duur workshop 2 uur


maandagavond 17 december 
20.00-22.00 uur in Oegstgeest

duur van de workshop 2 uur


dinsdag 18 december
10.00-12.00 uur in Oegstgeest

duur van de workshop 2 uur

zaterdagmiddag 22 december

tussen 16.00-18.00 uur Open/ Makers aan de Markt in Leiden

inloop (geef u even op)

duur van de workshop 45 minuten

zondag 23 december

tussen 16.00-18.00 uur Open/ Makers aan de Markt in Leiden

inloop (geef u even op)

duur van de workshop 45 minuten

In galerie Papillon in het Amstelpark Amsterdam geef ik op zaterdag 19 januari 2013 een workshop: sieraden van papier. U kunt zich inschrijven op de website van deze galerie.

Social media

Graag wil ik u Pinterest introduceren. Een prachtig medium om foto's van onder andere kunst, liefhebberijen en knutsels met elkaar te delen. Ik heb al heel veel inspiratie mogen ontvangen via Pinterest. Neem een kijkje op mijn pagina en wie weet wordt u zelf ook geinspireeerd door al het moois wat u daar tegenkomt. 

LoliesART is te volgen via TwitterFacebook en via de website.  

Op mijn website kunt u ook een artikel lezen over LoliesART wat onlangs in de Telegraaf gepubliceerd is.

Mocht u niet thuis zijn in  de social media dan  houd ik u graag via deze nieuwsbrief op de hoogte. Nieuwsbrief september 2012

De materialen komen naar je toe deze zomer..... 

Tijdens een gezellige borrel kreeg ik een bordje met een smakelijk hapje en een zilveren plastic lepel. 

Na de borrel kreeg ik een stapel zilveren plastic lepels!

Eenmaal thuisgekomen stond een grote tas met kurken op me te wachten.

Materiaal! 

Sieraden

Nieuwe sieraden van kurk met fietsband en plastic lepels zijn te vinden op mijn site. Ook het COBRA museum in Amstelveen heeft de sieraden van kurk met fietsband in het assortiment. 

Naast de vele verkoopadressen bent U  ook van harte welkom om de sieraden bij mij thuis te komen bekijken of op een van de markten.

Op zondag 9 september verkoop ik mijn sieraden bij galerie Kunstig in Voorschoten  tijdens het Weekend van Voorschoten. 

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober wordt er een Kunstmarkt georganiseerd in Oegstgeest. Voor meer informatie kunt u terecht op: Ampijoloe.com 

Let op: de keycordtassen gaan uit de collectie en zijn nu in de uitverkoop. Sla u slag tijdens een van deze dagen. (of via de site)

Heeft u nog tips voor nieuwe verkoopadressen door het land heen? Ik hoor het heel graag!

Workshops/kinderfeesten

Er staan een aantal nieuwe workshops en kinderfeesten op de site. Nieuw is onder andere de workshop "Junk mail art" en binnenkort zal de nieuwe workshop "Sieraden van plastic tassen" op de site komen. Ook volgt er binnenkort weer een workshop bij galerie Papillon in het Amstelpark te Amsterdam. Data worden bekend gemaakt via de site. 

Ook de cursussen bij de volksuniversiteit  BplusC gaan weer van start. Zowel voor volwassenen en kinderen zijn er volop leuke cursussen in de aanbieding.  (basisjaar Kunstzinnige Vorming en  Ecodesign) 

LoliesART is te volgen via Twitter en  Facebook.

Mocht u niet thuis zijn in  deze social media wereld houd ik u graag via deze nieuwsbrief op de hoogte. 


Nieuwsbrief  juni 2012

Helaas zal ik aanstaande zondag 3 juni niet aanwezig zijn op de ZondagBij Eek in Eindhoven. Het belooft een bijzonder spektakel te worden, dus als u zondag nog tijd over heeft...

Voor de collectie van LoliesART kunt u terecht op diverse andere adressen.

nieuwe verkoopadressen:

Gemeentemuseum Den Haag

GlasKunstWinkel Amsterdam

neem eens een kijkje ; beide adressen zijn een bezoekje waard!


Uiteraard ben u ook nog steeds van harte welkom bij:

COBRA museum

galerie Kunstig in Voorschoten

galerie Papillon Amstelpark Amsterdam

Kunstuitleen Amstelveen

IZMOOIZo Rotterdam. 

In april is de website van LoliesART vernieuwd. Het kopen van een artikel via de website is nu een stuk makkelijker!

Aanstaande zaterdag 1 juni  is de open dag van BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur. Volgend schooljaar geef ik voor kinderen het basisjaar Kunstzinnige Vorming voor diverse leeftijden. De kinderen  maken  kennis met vier gebieden van de kunstzinnige vorming. Het basisjaar heeft als doel om te ontdekken waar de kinderen affiniteit mee hebben.  De gebieden zijn: dans 5 weken, beeldende vorming 5 weken, theater 5 weken en een combinatie van muziek en zang 5 weken. 

Daarnaast geef een een cursus Ecodesign voor volwassenen: sieraden van stof, papier en plastic tassen. 

LoliesART is te volgen via Twitter, Facebook en via de blog op de website.  Mocht u niet thuis zijn in  deze social media wereld houd ik u graag via deze nieuwsbrief op de hoogte. 


Nieuwsbrief april 2012

LoliesART is vernieuwd!

Naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door  BrandReFresh (Leidse Hogeschool)  is  een geheel nieuwe huisstijl ontwikkeld. Dit vindt u onder andere terug in een nieuw logo en geheel andere website. Neem een kijkje, er is veel veranderd!

LoliesART is vanaf nu ook te volgen via TwitterFacebook en via de blog op de website. Hierin vindt u het laatste nieuws over producten, verkooppunten en uiteraard workshops. Voor mij ook allemaal nieuw maar het blijkt een uitstekend medium om u volledig op de hoogte te houden.

Er wordt binnenkort een  uniek sieraad van LoliesART verloot onder degene die  de facebook pagina van LoliesART  "Liken" of het volgende bericht op Twitter retweeten. 

Naast al die nieuwtjes, ook tijd voor "oud spul", dat is uiteindelijk waar het om draait bij LoliesART. Voor de nieuwste kettingen heb ik weer gebruik gemaakt van prachtige plastic zakken en in de workshops zijn er weer een heleboel afgeschreven bibliotheekboeken verwerkt tot mooie kunstwerken. In de blog leest u hier meer over.

Op 12 mei kunt u mijn producten live zien op de Kunstmarkt in Oegstgeest. Zondag 3 juni reis ik af naar Eindhoven voor de "zondag bij Eek". (terrein Piet Hein Eek) van 12.00-19.00 uur. U bent op beide dagen van harte welkom.

Ik hoop u te mogen ontmoeten!


Nieuwsbrief maart 2012

Nieuwe collectie, nieuwe ideeën, nieuw voorjaar. Genoeg te doen!

Kunstmarkt Oegstgeest

Op 12 mei sta ik van 10.00 tot 17.00 uur op de Kunstmarkt in Oegstgeest. De Lange Voort Kunstmarkt is al ruim 20 jaar een begrip in Oegstgeest. 12 Mei is de dag voor Moederdag..... meer hoef ik eigenlijk toch niet te zeggen.

Nieuwe collectie

Nog steeds maak ik dankbaar gebruik van een grote lap vijverfolie. De combinatie van plastic tassen kralen met het folie is verrassend. Op de website worden regelmatig nieuwe sieraden en objecten getoond. U bent uiteraard van harte welkom om de collectie bij mij thuis te komen bekijken of bij een van mijn verkooppunten.

Sinds kort hou ik een blog bij op de website. Hierin leest u onder andere het laatste nieuws en de activiteiten van LoliesART.

ComOn

Sinds een paar weken ben ik betrokken bij  ComOn. Dit is een gezamenlijk initiatief van Leiden Communicatiestad en de Hogeschool Leiden waarin studenten communicatie elf weken worden ondergedompeld in de Leidse communicatiesector en in zelfstandig ondernemerschap. 

De studenten zetten zelf een communicatiebureau op en voeren opdrachten uit voor opdrachtgevers. LoliesART is de opdrachtgever voor het studentbedrijf BrandReFresh. Zij gaan mijn producten evalueren om u beter van dienst te kunnen zijn. Een van de middelen is een enquete. Zou u zo vriendelijk willen zijn de enquete via onderstaande link in te vullen? Veel dank daarvoor!

http://survey.parantion.nl/?s=26be209b2f82432ca97000e67572dc94&a=lF

Willie Wortel Wedstrijd

LoliesART doet voor de vierde keer mee aan de Willie Wortel Wedstrijd. Middelbare scholieren krijgen de kans om hun uitvinding uit te werken met de hulp van een bedrijf/kunstenaar/ontwerper. Dit jaar heb ik samen met twee enthousiaste jongens de One Hand Diabolo gemaakt. Op de site van de Willie Wortel Wedstrijd leest u er alles over en daar kunt u uw stem uitbrengen! 

Paasworkshop

Naast de vele kinderworkshops die ik geef in bibliotheken, musea en buitenschoolse opvang, organiseer ik ook een paasworkshop voor kinderen van 7-12 jaar bij mij thuis in Oegstgeest. Op woensdagmiddag 4 april van 13.30 tot 15.00 uur of donderdag 5 april van 15.30 tot 17.00 uur gaan we een paaskuiken van plastic tassen maken en een heel bijzonder ei versieren.  Je  kunt je opgeven via de www.loliesart.nl.

Hoop u deze lente weer een keer te mogen ontmoeten.


Nieuwsbrief januari 2012

2012: tijd voor mooie stappen.                                                                                          Beginnend met een nieuwe website!

Op deze vernieuwde website vindt u informatie over de creatieve inspiratie die         Anne-Katrien Ausems u kan bieden. 

Van kinderfeesten tot exposities, van volwassenen workshops tot haar eigen creaties, de moeite waard om even te kijken.

Deze website heeft ook een blog, waarin het laatste nieuws en veel meer!


Nieuwsbrief november 2011

Warme wintermaanden                                                                             

Temperaturen lopen stiekem op, toch komen de wintermaanden eraan. In deze nieuwsbrief leest u wat u de komende tijd van LoliesART kunt verwachten.               Sinds enkele weken verkoop ik mijn sieraden in de museumwinkel van het Cobra museum in Amstelveen.                                                                                   

 Naast Studio Hergebruik in Rotterdam, galerie Kunstig in Voorschoten en Hampi op Texel is Izmooizo in Rotterdam een nieuw verkooppunt. De moeite waard om eens langs te gaan.

In november  en december exposeer ik in de bibliotheek in Warmond. Vooruitlopend op de kerstdagen zijn daar feestelijke sieraden (van plastic bestek) en Kerstballen van plastic zakken te zien. 

Overigens geef ik workshops waarin u leert deze unieke kerstballen te maken.  Op dinsdag 13 december in de bibliotheek Lisse of op vrijdagochtend 16 december/maandagavond 19 december bij mij thuis. 

Op 11 december is er een winterfair in het Leidse Hout te Leiden. Noteer alvast in uw agenda, het belooft een bijzondere dag te worden. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het Ronald Mc Donaldhuis Leiden.                                                   

Informatie over nieuwe creaties, workshops (K&O Oegstgeest, sieraden van papieren kralen) en kinderfeesten kunt u altijd op de website terugvinden. 


Nieuwsbrief augustus 2011

De vraag van vandaag: hoe behouden we het mooie vakantiegevoel, terwijl je toch alweer werkt?  Ik heb de oplossingen! 

Vandaag heb ik een buitenworkshop gegeven bij de strandbibliotheek in Ijmuiden. Volgende week woensdag 24 augustus kun je daar ook terecht voor een workshop Strandsieraden. Het jutten en verwerken van de strandvondsten is nog steeds een mooie manier van recycling.

Nog meer vakantiegevoel...

Mijn sieraden en tassen zijn vanaf deze zomer te koop bij Hampi in Den Burg op Texel. Reden genoeg om dit mooie eiland te bezoeken.

Op zondag 28 augustus sta ik op de City Art Fair in Dordrecht, een kunst-event met als thema recycling in de open lucht met recent werk van ongeveer 40 beeldende kunstenaars. 

Tijdens het Osger weekend in Oegstgeest organiseer ik op zaterdag 10 september in de bibliotheek een inloop-workshop Bookfolding: "Geef een oud bibliotheekboek een nieuw leven." van 13.30 tot 15.30 uur

Op de website van LoliesART zijn regelmatig nieuwe workshops, kinderfeesten,  sieraden en tassen te zien. 

Nieuw is de workshop "pom pom van plastic zakken". 


Nieuwsbrief mei 2011

"Albert Heijn tassen vliegen om mijn oren. "

De manager van Albert Heijn Kempenaerstraat Oegstgeest heeft me uitgenodigd  om donderdag 5 mei de kraam van Albert Heijn te delen. LoliesART laat deze dag  exclusieve sieraden van Albert Heijn tassen zien. U bent van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur.

Tevens in mei:                                                                                                       

20 mei, We Beat The Mountainday, Utrecht! Op vrijdag 20 mei 2011 vindt de eerste We Beat The Mountain Day (WBTM Day) plaats in Utrecht, Nederland. Dit is een eerste editie van dit festival met als opvolgers Kopenhagen, New York en Kaapstad. Het festival vraagt aandacht voor de wereldwijde afvalberg en de waarde van dit afval. Het festival moet grootst worden en uiteraard FUN! Together we can beat the mountain of trash! LoliesART doet mee! 

Neem een kijkje op de website.


Nieuwsbrief maart  2011

Recycling

Al sjouwende met boodschappen in Oegstgeest liep ik een oud cursist tegen het lijf. Ze sprak me aan: "Ik heb nog een grote lap vijverfolie liggen. Kun je daar wat mee?" Dezelfde avond lag mijn tafel bezaaid met stukken van dit folie. Het experimenteren met dit mooie materiaal kon beginnen. Tassen, kettingen en armbanden zijn eruit voortgekomen. Heerlijk!

Ik realiseer me dat ik een mooi vak heb. Het recyclen gaat niet alleen bij mij, maar ook bij anderen steeds meer leven.

Fairs komen in teken te staan van recycling: op 26 juni sta ik bijvoorbeeld op het Kunstspectakel Her-Gebruik in Leimuiden en op zondag 28 augustus op de City Art Fair in Dordrecht met als thema Kunst van afval. (verdere informatie volgt)

Dichter bij huis: de lente fair op 16 april bij de Sterrendroom in Oegstgeest.

Nieuwe sieraden zoals de ritsenarmband en de vijverfolie kettingen zijn allen te vinden op mijn site: www.loliesart.nl

Het hele jaar door geef ik workshops bij diverse volksuniversiteiten, bedrijven en bij u of mij thuis. Op de site staan alle mogelijkheden genoemd.

Wellicht tot ziens bij LoliesART


Nieuwsbrief  december 2010

Sinterklaas, kerstmis en guur weer. Het is een tijd voor familie, vrienden en gezelligheid. Maar ook van mooie dingen. 

Op 12 december sta ik op de kerstmarkt in Warmond: kerstmuziek, gluhwein, kerstkoor, kerstsferen ten top! LoliesART heeft speciale aanbiedingen op deze kerstmarkt. 

In december geef ik een workshop "sieraden van papieren kralen" bij K&O in Oegstgeest. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

In 2011 ga ik weer volop workshops geven via BplusC, Valent en VU Teylingen, maar ook eventueel bij u thuis. Het aanbod richt zich op verschillende leeftijden. Op de website kunt u hier meer over lezen.

Zoals bekend heeft LoliesART  een ruime keus aan sieraden en objecten van gerecycled materiaal. Nieuw zijn de ringen van bijzondere knopen met fietsband en de glitter/glamour colliers. Neem een kijkje op de website of maak een afspraak zodat ik ze kan laten zien.

Natuurlijk zijn de sieraden ook te koop bij 

galerie Kunstig in Voorschoten en Studio Hergebruik in Rotterdam.

"LoliesART:anders kijken naar materialen"

Dit was de titel van het artikel in het Leidsch Dagblad van 19 november jongstleden. Ik hoop u ook weer in 2011 te inspireren tot anders kijken naar materialenNieuwsbrief  augustus 2010

Vakanties voorbij, scholen zijn weer begonnen.                                                  

Tijd voor een update van LoliesART.

Vanaf half augustus tot eind september exposeer ik in de bibliotheek in Oegstgeest. Tijdens deze expositie laat ik niet alleen  sieraden maar ook objecten van gerecycled materiaal zien. 

En jawel, op veler verzoek, de keycordtassen zijn te koop !!!

 Ze staan op de website, maar u kunt ze ook "live" komen bekijken op de kunstmarkt in Warmond op zondag 29 augustus bij het oude Raadshuis.

Ik ga dit schooljaar bij verschillende volksuniversiteiten voor jong tot oud cursussen en workshops  geven: BplusC, K&O Oegstgeest en VU Teylingen. Zin om mee te doen: neem een kijkje op de website.

Natuurlijk is er nog voldoende ruimte om een keer bij mij thuis of bij u thuis een workshop te volgen. U kunt altijd contact met me opnemen om de verschillende  mogelijkheden te bespreken

Ik heb zin in dit jaar en hoop u een keer te ontmoeten om elkaar te inspireren tot nog meer mooie creatieve creaties!

Nieuwsbrief april 2010

Voorjaar!                                                                                                            

LoliesART staat in het teken van voorjaar! Tijd voor nieuwe inspiratie en creaties.                                                          Vandaar deze nieuwsbrief.         

Dit jaar heb ik weer meegedaan aan de Willie Wortel Wedstrijd. Ik heb twee enthousiaste middelbare scholieren geholpen met het realiseren van hun uitvinding: de Knekker. Stem snel op deze uitvinding via: www.williewortelwedstrijd.nl

Het programma Kunst in je Hut van TV West komt op 11 april bij mij thuis opnames maken over deze uitvinding. 

Studio Hergebruik in Rotterdam heeft een auditie-expositie georganiseerd. LoliesART heeft  een aantal kettingen van plastic tassen ingestuurd en  aanstaande zaterdag 17 april zullen ze door een deskundige jury beoordeeld worden. U bent van harte welkom. 

Ondertussen ben ik veel nieuwe kettingen aan het ontwikkelen. Een daarvan is gemaakt van  plastic roerstaafjes. U kunt ze binnenkort op mijn website zien, maar ze zijn nu al te koop  bij  Galerie Kunstig te Voorschoten.

Op 30 april sta ik op de kunst-hobby markt in Katwijk aan Zee en op 8 mei op de voorjaarsmarkt in Sassenheim. 

De nieuwe brochures van B plus C, K&O Oegstgeest en de Volksuniversiteit Voorhout komen binnenkort uit. Ik geef cursussen van jong tot oud. Neem alvast een kijkje!

Laat het voorjaar maar komen.....


Nieuwsbrief januari 2010

Anne-Katrien Ausems maakt van afval kunstwerkjes

"Mag ik in jullie vuilnisbakken?"

 Leidsch Dagblad, zaterdag 16 januari 2010

Het artikel zegt genoeg, vol enthousiasme ga ik lekker door met alle bijzondere materialen die op mijn pad komen, vol inspiratie die ik ook graag met anderen wil delen.

Natuurlijk geef ik dit jaar vele workshops; van fietsband tot sieraad, ecodesign en diverse kinderworkshops. Op mijn website www. loliesart.nl  zijn alle mogelijkheden om hieraan deel te nemen te vinden. 

De kunstzinnige sieraden en objecten worden via de website of aan huis verkocht, maar zijn vanaf eind januari ook te koop bij een bijzondere galerie: Kunstig in Voorschoten. Een goed adres voor allerlei kunstige cadeaus.

.Overigens vernieuwen de sieraden en objecten van LoliesART zich steeds: allerlei restmaterialen, zoals onderdelen van infusen worden verwerkt. Nu te zien tijdens een expositie in de Bibliotheek Voorhout

Nieuwsbrief november 2009

Op woensdag 25 november organiseert LoliesART in samenwerking met Sawadi Holland (kleding) en De Vliegende schotels (serviezen) een magazijnverkoop in Oegstgeest. Kom kijken en sla uw slag voor de dure decembermaand.

Tot 20 november 2009 is er in de bibliotheek Oegstgeest een bijzondere expositie te zien met als thema: Oeroeg, naar het boek van  Hella Haasse. Dit boek staat centraal in de landelijke campagne Nederland Leest. LoliesART heeft speciaal voor deze expositie een sieraad gemaakt waarin de vriendschap tussen twee jongens uit verschillende culturen centraal staat. 

De donkere dagen staan voor de deur. Tijd voor creativiteit! LoliesART geeft in december speciale workshops waarin u een unieke kerstketting kan maken. Kijk op de website voor de speciale aanbieding en schrijf u snel in! (vol=vol)

Graag begroet ik u op een van de kerstmarkten waar LoliesART staat: 

zondag 13 december in Warmond  of zondag 20 december in Sassenheim (Rusthoff wordt Kersthoff)

Natuurlijk bent u  nog altijd van harte welkom bij mij thuis in Oegstgeest voor een workshop of verkoop.


Nieuwsbrief september 2009

LoliesART bestaat bijna 1 jaar!

In dat jaar is er veel op creatief vlak opgezet en vol energie zie ik het volgende jaar tegemoet.

Graag wil ik u op de hoogte brengen van de activiteiten van LoliesART.

De sieraden worden steeds vernieuwd. Sinds kort zijn er zelfs sieraden van PET flessen te koop. Deze zijn te bezichtigen tijdens de expositie van LoliesART in de bibliotheek in Oegstgeest.

Op 19 september staat LoliesART op de culturele dag in het Katwijks museum.

LoliesART gaat vanaf september cursussen geven bij K&O Oegstgeest, Bplus C Leiden en via Valent. Op de open dag van de Ledenservice  Valent (30 oktober 2009) kunt u geheel gratis een gerecyclede ring komen maken.

Naast al deze activiteiten kunt u natuurlijk altijd terecht voor de creatieve workshops in Oegstgeest of bij u thuis.

Op de website www.loliesart.nl vindt u meer informatie. U kunt mij ook bellen: 071-5176435.

Graag tot ziens bij LoliesART

Anne-Katrien Ausem

                                                                                                                                                                                                    annekatrien@loliesart.nl